Historiek

In 1966 werd het bedrijf opgericht door Jos Peeters. Met 1 tankwagen in onderaanneming begon hij te rijden voor Transport Wauters.


De volgende jaren werden meer en meer tankwagens ingezet en in 1974 kreeg Peethultra Transport de kans transport te doen voor Meubelfabriek Mintjens in Westmalle. De groei van het meubelbedrijf zorgde ook voor een snelle groei bij Peethultra Transport.

In de jaren ’80 kwamen de zonen Roland en Vincent mee in het bedrijf. Er werd verder gediversifieerd door transport voor enkele expediteurs en plaatselijke vaste opdrachtgevers te verzorgen.  In 1996 werd transport Meersman overgenomen (transport voor Ballet van Vlaanderen) en in 2001 werden de twee bedrijven samengesmolten tot Peethultra transport bvba. In 2003 werd een nieuwe overname gedaan: Transport Van Eycken in Kortenberg vervoegde onze rangen en op die manier werd er een afdeling express- en luchtvrachttransport toegevoegd. Deze wordt ook vanuit de vestiging in Kortenberg verder geleid.

Ondertussen werd in Westmalle op het industrieterrein ook een nieuwe werkplaats met parking en truckwash gebouwd. Het onderhoud gebeurt zo veel mogelijk in eigen beheer in Malle en Kortenberg.

Het totale wagenpark bestaat momenteel uit een 70-tal trekkende voertuigen en meer dan 100 opleggers.